?יבוא מוצרים מסין, משתלם או לא
הדעה הרווחת בקרב ציבור הצרכנים הישראלי שהמוצר הסיני הוא נחות ובאיכות ירודה.
הדעה הרווחת בקרב הסוחרים בארץ היא שהספק או המפעל הסיני הוא לא אמין, האיכות ירודה,
השירות והתקשרות לא מספיקה אבל המחיר עדיין שווה את זה. כל אלו חדשות ישנות.
יו"ר החברה הציבורית בסין ואחד מהאנשים המצליחים ביותר בסין יו וואנג הוא אמר לאחרונה את הדבר הבא: " ישראלים לא חושבים על סין בדרך הנכונה" הוא הסביר שהן לא פתוחות ואכפת להן רק מהאינטרס המידי שלהן.
התרבות הסינית שונה והנורמות להתנהלות נכונה במסחר שונות אין ספק, ביחוד עבור הלקוח הישראלי שהוא בעל נטייה לשים את עצמו במרכז, תמיד ירצה לקבל הכל באופן מידי וישים את מירב דגשיו על המחיר.
לעיתים רבות התנהלות כזו והנגזרות שלה נתפסת כלא מקצועית ומתיישבת לספק הסיני על משבצת של סוחר בעל אורך נשימה קצר אשר מתכנן לטווח קצר. כאשר רושם כזה נוצר הסיכוי להצלחה בתהליך הכללי יורדת באופן משמעותי.
בתרבות הסינית המסורתית רגילים לסגור עסקאות חשובות בזמן ארוחות ערב מה שמלמד על החשיבות מבחינתם להכרות האישית ,בחירת השותפים העסקיים שלהם והראיה לטווח ארוך.
ונכון ישנם גם הרבה מאד ספקים סינים שלא יעזור כלום הם פשוט "חאפרים", האיכות תהיה לקויה האריזה לקויה וכל מה שיעשו יהיה לקוי, יש כאלו בכל מקום. כברירת מחדל מומלץ להזמין דוגמא ראשונה לבחינה מעמיקה לפני הזמנת הכמות המלאה.
יש המון מפעלים וספקים שנפתחים כמו פטריות אחרי הגשם והניסיון שלהם הן ביצור והן במסחר בינ"ל מוגבל מאד, יחד עם תודעת שירות ירודה ויש פה מקור לכדור שלג של בעיות.
אולם ישנם גם מפעלים נהדרים בסין ויש מספיק, צריך רק לדעת לאתר אותם. במידה שאתם לא מסוגלים לבקר את הספק במפעל (מומלץ תמיד) קיימות אפשרויות נוספות לניהול תהליכים לוגיסטיים מורכבים בסין גם בשליטה מרחוק באחריות ובמקצועיות. קרא עוד כאן:
הכתובת שלך בסין מאפשרת לכם לבצע בדיקת ספק במפעלי החברה בסין, בדיקת מוצר לפני משלוח, בדיקת הזמנה בכל שלב שיידרש. כל זאת בכדי לוודא שאתם מייצרים שכבת בקרה נוספת על הספק שלכם, משדרים מקצועיות ומצמצמים מקום לטעיות מיותרות.
מסקנה קטנה מהמאמר המקוצר, היא שבחירת ספק והתנהלות נכונה הם מהמרכיבים המשמעותיים ביותר במתכון להצלחה בתהליך סחר בינ"ל ביחוד במסחר עם סין. בחירה נכונה של הספק ותקשורת טובה מולו היא המפתח לעסקה טובה.
יחד עם זאת לפני יציאה למהלך מסוג זה ללא ניסיון וידע מקצועי קודם עדיין עלולה לגרום לקושי משמעותי בדרך להצלחה.
על היבואן לקחת בחשבון את כל מרכיבי השוק הרלוונטיים לתחומו לפני כל נקיטת פעולה.
ההמלצה הראשונה לרוב תהיה חקר שוק רציני על מנת להבין את שוק המטרה בצורה אופטימלית, לצמצם סיכונים מיותרים כגון: תמחור לקוי, עודף היצע, שחקנים דומיננטיים מידי, הערכת ביקוש צפוי, הערכת עלויות שיווק, בירוקרטיה נדרשת, חוקיות יבוא וכו'.
בתכנית המלאה חשוב לקחת בחשבון גורמים נוספים כגון: מיתוג ואריזה, שילוח מקצועי, מהירות ביצוע, ערוצי הפצה, חומרים וכלים לתמיכה טכנית, אחריות יצרן, הסכמי הפצה בלעדיים ועוד.
כל חוליה בשרשרת המיזם תהיה קריטית להצלחה. חשוב להכין תכנית עסקית התואמת את מידות העסק ולעשות כל מאמץ להוציאה לפועל במסגרת זמן שנקבעה.
מעוניינים בייעוץ אישי?